Vexxatu Vexx si Brugner alcatuiesc trupa de rap Delikt

Un articol din anul 1997 cu Delikt, inclus în numărul 10 al revistei „Liceenii” (14 – 27 aprilie 1997).

Liceenii de la Delikt

Ne-am apucat de rap la mişto, făcând rime la ore”

VEXXATU VEXX, KING-X şi GUVIDU’ PIMP alcătuiesc trupa de rap Delikt

 

Sub acest nume de scenă se ascund liceeni care crează muzică. Şi nu orice muzică. Sunt specializaţi în rap.

Liderul trupei, Vexxatu Vexx, şi-a ales acest pseudonim „ca să producă boală în creierul auditoriului”. Dar să nu-l judecăm după nume. Are 18 ani şi este elev la Liceul de Informatică.

La acelaşi liceu învaţă şi King-X, un tip „bine”, căruia îi place să filozofeze mult: „Unii cred că e uşor să cânţi rap, dar se înşală amarnic.

scan Delikt Liceenii

Mezinul trupei, Guvidu’ Pimp, este elev în clasa a X-a la Liceul „Jean Monet”. Înaintea pasiunii pentru muzică a fost cea pentru filme. A avut câteva roluri în filme televizate, cum ar fi „Jocul de-a vacanţa”.

Dar cred că sunteţi curioşi să aflaţi cum s-a născut ideea formării acestui grup: „Înainte de a deveni Delikt – ne mărturiseşte Vexxatu Vexx fiecare dintre noi activa în alte grupuri, fără sorţi de izbândă. Eram doar trupe de cartier. Până când l-am remarcat pe King-X în holul liceului. Îmi plăcea cum fredona o melodie. Ne-am împrietenit şi am văzut că ideile noastre se combină perfect. Ne-am apucat de muzică la mişto, făcând rime la ore”.

Un lucru cu care se pot lăuda este faptul că şi-au făcut un renume într-un timp foarte scurt.

Membrii trupei Delikt protestează în piesele lor faţă de încălcarea legilor: „Am ales acest mod pentru că am considerat că printr-o rimă poţi face mai mult decât prin forţă”.

Liceenii de la Delikt ascultă muzică rap străină, dar „Asta e tot! Nu copiem pe nimeni. Suntem originali!”.
Roza Sorescu
 
Redactat de: Catalin Dumitrescu
Grafica: Daniel Radu
Sursa: Victor Plastic