„Sfintii inchisorilor” au ajuns in club. La concertul lui Cedry2k (Cronica)

Cedry2k si-a anuntat intoarcerea in rap cu titlu de furtuna: cu putin timp inainte de concert si cu evenimentul, probabil, deja pregatit. Aceasta stire a nascut doua tipuri de reactii. In timp ce unii ii urau succes „maestrului”, ceilalti l-au acuzat de strategii de marketing.

Apoi, rapperul a privit cum participantii anuntati pe facebook se transformau intr-o cifra prea mare fata de capacitatile The Silver Church Club. Confirmau oameni din Bucuresti sau provincie, Romania sau strainatate. Cedry2k a anuntat ca va lansa un EP, si nu un album, care va costa suficient cat sa acopere costurile de productie, urmand sa organizeze doua concerte in aceeasi seara.

Prima portie. Show-ul de seara

Coada din fata clubului bucurestean s-a format cu mult inaintea inceperii efective a show-ului. La 20:30, cei de la Urbankart au urcat pe scena, iar peste patru minute publicul incepea sa scandeze numele lui Cedry2k. Dupa doua minute, se auzea aceeasi vibratie: „Cedry2k! Cedry2k! Cedry2k”.

Protagonistul show-ului a intrat pe scena in jurul orei 20:50, cu ceea ce publicul avea sa recunoasca din promo-ul materialului discografic. A urmat o tura cunoscuta de „Extreme” si o „Rugaciune”. Rapperul a dus spectacolul, timp in care tricoul sau a prezentat un logo deja stiut printre ascultatori, dar stilizat.

Urmatorul „remember” al serii a fost chiar piesa „Identitate”, timp in care Euforic si Stres s-au ocupat de dublaj. Tecko Starr, Grigo si DJ Wicked au manevrat platanele, im ambele show-uri. Primul invitat a cantat „Asa sunt facut sa fiu”, pregatind terenul pentru „Clipa schimbarii 2”.

A urmat si explicatia. „Pana acum trei luni nu am scris nimic. Acum trei luni am scris o piesa. Si nu puteam sa vin la concert si sa lansez o piesa. Sa vedem cum sunt Sfintii inchisorilor”, a spus Cedry2k, prezentand si piesa care a dat titlul materialului. In jurul orei 21:20, publicul ii scanda, din nou, numele.

Schimbari de valori” a fost cantata fara Dragonu’, dar cu explicatii: „N-a venit pentru ca omul asta e cu un copil. Deci, are treburi mult mai importante decat un concert”, a explicat rapperul.

Babylonul modern” a condimentat seara, impreuna cu „Ultima sansa”. Prevestind, parca, piesa „Introspectii” cu Carbon, publicul a inceput sa scandeze „HAARP Cord”. Apoi, Sisu a intervenit cu „Vibratii”, iar Puya l-a acompaniat la „Pune-i la pamant” si „Fac din noapte zi”. Urma incheierea primului show, care i-a adus pe scena pe Puya, Sisu, Stres si Euforic. O mare parte a publicului a parasit sala, din respect pentru cei care asteptau la coada din fata clubului. In acest timp, deja se vandusera circa 500 de CD-uri.

Cea de-a doua portie. Salajanul in noapte

La 23:58, Sectiunea Salajan si El Nino inaugurau cel de-al doilea show. „Holyguns”, „Exact” si un extras de pe viitorul album al lui Dragos au dat tonul spectacolului. Dupa 22 de minute, proaspatul public scanda numele lui Cedry2k, care si-a facut intrarea cu un tricou „Neam unit”. In public se misca, subtil, un tricolor.

De aceasta data, de dublaj s-a ocupat Sisu, care a si prezentat piesa „Condamnati de fericire”. Un detaliu tehnic a transformat o strofa din piesa intr-un bis, pentru ca „am ceva de zis”, dupa cum a spus rapperul. „Extreme” a fost, din nou, auzita.

Rugaciune” a devenit marturisirea lui Cedry2k, care a prezentat-o ca fiind „piesa mea de suflet”. Apoi, El Nino a cantat deja cunoscuta „Am auzit”. Stres a revenit pe scena pentru „Asa sunt facut sa fiu”, iar Euforic a prezentat revelatia „Amurg tacut” si a dat cu „pace” pentru Angela Similea.

Noile „Schimbari de valori” nu au mai beneficiat de explicatii, insa au fost urmate de „Am nevoie de rabdare” a lui Sisu. In acest timp, concertul era presarat de piese de pe „Sfintii inchisorilor”, inclusiv cu cele in colaborare cu Connect-R. Publicul a raspuns pozitiv la melodii.

Hai cu una mai veche” a fost semnalul pentru „Consecinte”. „Una noua” a dat tonul proaspetei „Sfintii inchisorilor”. Pentru varietate, au urmat „Spre zero” si „Clipa schimbarii 2”. Insa cea care a starnit emotii publicului a fost poezia lui Radu Gyr pusa pe beat, „Ridica-te Gheorghe, Ridica-te Ioane”. Punctul culminant al evenimentului era marcat, atat pentru Cedry2k, cat si pentru cei din public. Luminile s-au stins, Sisu a aratat publicului un tricolor. Apoi, urma deznodamantul. „Mergem cu Sfintii inchisorilor inca o data”.

In jurul orei 02:00 luminile s-au aprins. Publicul incepea sa paraseasca sala.