R.I.P. Mistah Boogie

Bogdan Filipeanu, reprezentant de seama a muzicii reggae din Romania, cunoscut publicului drept Mistah Boogie, Mistah B sau Mistah, s-a stins din viata marti, 25 august, din cate se pare, cauza mortii sale este un anevrism cerebral.

Mistah a fost prezent in emisiunea Marpha Hip Hop de doua ori, prima data in anul 2010, iar a doua oara in 2013, impreuna cu trupa sa de suflet East Roots.

Mistah Boogie va râmăne în memoria noastră drept unul dintre pilonii care au contribuit din plin la dezvoltarea muzicii reggae în România, fiind implicat în mai multe proiecte de acest fel.

Ca și solist, Bogdan s-a remarcat drept inițiatorul proiectului East Roots, care a dat naștere la două materiale discografice: East Roots EP și albumul From The East To The West. Am aduce aici aminte și de câteva concerte senzaționale marca East Roots, cum ar fi cel de la URSUS Evolution (2012), GuerriLIVE Radio Session(2011) sau cel din deschiderea lui Alborosie de la Arenele Romane (2012). De asemenea, artistul a avut câteva colaborări de succes, amintind aici de I’m A Pilgrim (cu Argatu), Meditez (cu Sagace și Nimeni Altu) sau de poate mai puțin cunoscuta Keri FM (cu Keri și Funktastics).

Nelipsit de la petrecerile de tip soundsystem, unde tot timpul prelua microfonul pentru a oferi publicului sunete calde livrate în stil rub-a-dub, Mistah Boogie s-a remarcat și în calitate de selector, fiind chiar unul dintre primii care au pus muzica la Burn Babylon, eveniment săptămânal desfășurat miercurea în Bucureștide aproximativ cinci ani de zile.

Sursa ZONA REGGAE

R.I.P. Mistah Boogie!