Pagini de istorie: Parazitii – Nici o problema (1999)

Albumul „Nici o problema” a fost lansat pe data de 14 iulie 1999, la casa de discuri A&A Records, reprezentand  al patrulea material discografic din cariera muzicala a celor de la Parazitii. Este primul album editat pe CD si caseta (restul aparand doar pe caseta), fiind precedat de albumele „Poezii pentru pereti” (Kromm Studio, 1995; exista si o reeditare a albumului, la AMMA), „Nimic normal” (Digital Records, 1996) si „Suta” (Digital Records, 1997), lansate in formula Stefan CatalinTenie / TennyEIon, Bogdan IonutB-I-P.Pastaca si Eugen DJ I.E.S.

Incepand cu acest album componenta Parazitii sufera o transformare, DJ I.E.S. fiind inlocuit de PetreFreakaDaDiskUrda (ex. Morometzii) si se incepe colaborarea pentru management si impresariat cu Rebel Music.

De asemenea, numele de scena ale celor doi MC sunt modificate, Tenie schimbandu-si numele in Cheloo, iar B-I-P in Ombladon.

Single-ul ce a promovat albumul a fost lansat la scurt timp dupa aparitia acestuia, fiind reprezentat de piesa „Bagabonti 99”, videoclipul acesteia fiind interzis de Consiliul National al Audio-vizualului in luna septembrie, deoarece s-a considerat ca instiga la consumarea bauturilor alcoolice.

Al doilea single ce a beneficiat de videoclip a fost „Omu’ din liftu’ tau”, difuzat de televiziunile cu profil muzical din acea perioada sub numele „Omul din lift”, numai dupa miezul noptii.

De asemenea, alte doua piese ce fac parte din tracklist-ul albumul „Nici o problema” („Asa cum vreau” si „Din inima strazii”) au aparut pe compilatia „Hip si Hop Murale”, lansata de A&A Records in aprilie 1999.

Albumul contine 13 track-uri (intro, 10 piese, un interludiu si outro).

Instrumentalele pieselor sunt realizate de de Cheloo, iar scratch-urile de FreakaDaDisk („Nu ma schimbi”, „Omu’ din liftu’ tau”, „La interventie), cu exceptia piesei „Curios Scandalos”, pentru care au colaborat DJ I.E.S., fostul coleg de trupa.

Albumul nu are invitati, singurele nume care isi mai aduc aportul fiind Onela Dinu (backing vocals pe „Asa cum vreau”), Vlad Ben B.Ben Blindu Sorin (pe „Bagabonti 99remix”), SorinPigmy” (vioara pe „Din inima strazii) si Nea’ Gogu, portarul de la Studio Box (pe „Radio”).

Inregistrarile au fost efectuate in perioada februarie – iulie 1999 la Studio Box, ingineri de sunet fiind Cheloo si B.Ben.

Producatorul executiv al albumului este Stefan CatalinChelooIon, de management ocupandu-se Gianiny Munteanu (Rebel Music).

 

 

Sursa: BroNews