Pagini de Istorie: MAHSAT noii intrati in CASA (BRAVO, 2002)

Un articol din revista BRAVO, anul 2002, cu Mahsat. Despre albumul „Laboratoru`”, videoclipul piesei „O vorbă de pe stradă” şi altele.

 

MAHSAT – noii intraţi în „CASĂ”

 
După ce cu mai bine o lună în urmă ne-au prezentat „Casa”, hip-hoperii de la B.U.G. Mafia s-au hotărât acum să ne invite şi înăuntru. Primii pe care i-am găsit acasă erau băieţii de la Mahsat. Maximilian (22), Blatjargon (21) şi Houdini (20) au început în 1996, puşi împreună de Grasu XXL şi Paco 10 Grei. În ’98 au apărut pe compilaţiile „De la Est la Vest” – cu piesa „Jucător cu două feţe” (feat. Cheloo/ Paraziţii) (1999, n.r.) şi pe „Marphă – Strict Hip-Hop III” – cu „Spărgătorii de rime”. În ’99 erau invitaţi pe albumul „Personajul negativ” al celor de la XXL & 10 Grei, pe piesa „Încă motivaţi”. Şi tot în ’99 deveneau „Staruri de cartier” pe compilaţia cu acelaşi nume. Maximilian a fost primul dintre cei de la Mahsat care s-a întâlnit cu B.U.G. Mafia – pe piesa „Cuvinte grele”, de pe albumul „Întotdeauna pentru totdeauna” (2000). A urmat – în sfârşit – primul album Mahsat, „Laboratoru`”, produs de Tataee şi scos la Cat Music. Tataee: „I-am luat în <<casă>> cu ceva timp înainte să le apară albumul, când au intrat şi pe compilaţie. Apoi şi-au lansat albumul. Iar piesa „O vorbă de pe stradă” este, de fapt, primul lor single de pe L.P. şi singura piesă de pe „B.U.G. Mafia prezintă Casa” ce apare şi pe albumul unei trupe. I-am ales pe ei pentru că promit mult, cântă bine, vin de-acasă cu tema făcută (texte, instrumentale) şi au ceva special: un discurs care atinge socialul, cum nu am întâlnit la alte trupe. Piesa „Săptămâna 7” (feat. Roxana, Capuccino) este cel mai bun exemplu în acest sens. Ea pune problema avortului ca soluţie extremă – un exemplu, subiect care atinge multe dintre femeile de azi”.
 
În clipul „O vorbă de pe stradă” mai apar XXL & 10 Grei şi Villy, artişti care se numără deja printre „locatarii” din „blocul” B.U.G. Mafia. Este al doilea clip produs de mafioţi, după „Cine e cu noi”, şi a fost filmat într-o sală de sport din Pantelimon.
 
Iar aceste este doar începutul. Vlad: „Proiectul este abia la început. Lucrăm la clipul celor de la M&G – „Zi-mi de unde eşti”. Urmează Villy cu „O altă zi” şi tot el cu XXL & 10 Grei, piesa „Prietena ta” (Paco 10 Grei, n.r.). Ar mai trebui să apară patru albume: M&G, Villy, XXL & 10 Grei şi al optulea album B.U.G. – ultimul sperăm să îl lansăm prin toamnă. Şi ar mai fi un proiect cu Nico – ne gândim să lucrăm mai serios cu ea, dar deocamdată suntem în discuţii”. Între timp, clanul B.U.G. Mafia va avea diferite show-uri, atât separat cât şi cu toţi artiştii implicaţi în proiect.
 
Şi o ultimă „ispravă” de-a lui Tataee: unul din remixurile piesei „În focuri”, ultima producţie a trupei Paraziţii, care va fi inclus pe următorul maxi al acestora.
 
Redactat de: Catalin Dumitrescu
Grafica: Daniel Radu
Sursa articol: Tonik Obiektiv
 

scan Mahsat