Pagini de istorie: La Familia – Tupeu de borfas (BRAVO, 1999)

Un articol din revista BRAVO, anul 1999, despre filmarile videoclipului „Tupeu de borfas” al celor de la La Familia.

 
La Familia – tupeu si truda

 
Turnarea si lansarea clipului „Tupeu de borfas” pe Atomic TV a fost cu siguranta evenimentul hip-hop cel mai important din luna care a trecut. BRAVO a fost alaturi de Puya si Sisu in cele trei nopti, cat au durat filmarile…

 
Strada Cobalcescu, in umbra parcului Cismigiu, din Bucuresti, este de obicei linistita. Mai ales noaptea, cand nu trece nici macar tramvaiul. De data aceasta, insa, e un du-te-vino care te face sa crezi ca s-a deschis vreo noua discoteca prin zona. Baieti si fete echipati in toale largi si cu sneakers in picioare asalteaza intrarea unui garaj, sediul taximetrelor galbene pe care bucuresteanul le-a poreclit „Coby”. Banalul sediu va deveni pentru trei nopti la rand scena unor evenimente cu totul deosebite.
 
Cei de la Atomic au amenajat un ring in care doi boxeri urmeaza indicatiile regizorului. In jurul lui sunt parcate cateva limuzine superbe care, tot la cererea regizorului, lumineaza cu farurile platoul de filmare.
 
In jur… doar lume buna: B.U.G. Mafia cu tot efectivul, Il-Egal, DJ Sleek, Ganja si Marijuana, prietenii din Pantelimon si Salajan. Toti s-au adunat ca la petrecere… pentru ca asista la un moment istoric: Sisu si Puya turnand primul videoclip din viata lor.
 
Apucam sa-i salutam doar din mers, pentru ca cei doi membri La Familia au multe de facut: trebuie sa traga duble, sa vorbeasca la telefon si sa se ocupe de prieteni. „Trebuie sa am grija sa nu faca vreo nazbatie”, se scuza Puya, sorbind dintr-o cafea, care abia il mai tine treaz la ora tarzie din noapte. Cand nu filmeaza, Sisu sta ascuns in masina lui Mr. Juice, care troneaza mandru pe capota si vorbeste permanent la telefon. Se filmeaza scene de lupta, scene cu multa figuratie…
 
Echipa de filmare munceste pe branci ca sa respecte orarul impus de venirea zorilor.
 
Mai retras stau fetele, in frunte cu Marijuana, ca o mica diva a hip-hop-ului, asteapta sa-i vina randul la filmari. Pentru ea scenariul prevede un superb „Van” american din care isi va etala farmecele.
 
In fata garajului mai sunt parcate si doua masini de politie, care vor juca un rol decisiv in clip.
 
Cei mai multi dintre voi ati vazut deja clipul „Tupeu de borfas” pe Atomic TV, de aceea nu mai insistam asupra continutului – baieti de cartier care se distreaza cu pariuri, furturi de masini si numaratul banilor plus o razie de politie, care face parte din cotidianul „borfasilor”,
 
Pentru filmarea clipului, piesa care deschide ultimul album La Familia a fost remixata. Video edit-ul va aparea alaturi de alte piese noi pe noul maxi-single, caruia baiesii vor sa-i dea socantul titlu: „Dumnezeu e baiat de cartier”.
 
Redactat de: Catalin Dumitrescu
Grafica: Daniel Radu
Sursa articol: Daniel Radu
 
tupeu de borfas la familia