Pagini de istorie: La Familia – Bine ai venit în paradis… (1999)

Albumul „Bine ai venit in Paradis…” a fost lansat pe data de 12 august 1999, la Cat Music / Media Services, pe CD si caseta, fiind al patrulea material din cariera celor doi baieti, Sisu si Puya, uniti in 1996 sub numele de La Familia, dupa ce activasera in trupe ca Il-Egal (Sisu) sau Ghetto Birds (Puya), materialele precedente fiind „Baieti de cartier” – 1997, „Nicaieri nu-i ca acasa” – 1998 si maxi-single-ul ce purta controversatul nume „Dumnezeu e baiat de cartie (oare?)” – 1999. Single-ul ce a promovat albumul a fost „Probleme de familie”, fiind urmat la interval de cateva luni de „Vorbe” (feat. Uzzi de la B.U.G. Mafia), ambele beneficiind de videoclipuri, difuzate la televiziunile cu profil muzical din acea perioada si nu numai.

Bine ai venit in Paradis…” cuprinde 14 track-uri, dintre care, in premiera, 12 piese si o introducere, exceptie facand „Cu fruntea sus (remix ’99)”. La capitolul colaborari apar nume ca: Uzzi / B.U.G. Mafia (pe „Vorbe”), Anda Adam (backing vocals pe remix-ul piesei mentionate mai sus; varianta originala aparand pe albumul de debut al trupei), Tataee / B.U.G. Mafia (pe „La inceput a fost”), formatia de muzica lautareasca Dan Armeanca (pe piesa ce da numele albumului), fosta membra a Scolii Vedetelor, Alice Bursuc, ce activa pe atunci in trupa de pop-rock Open (pe „Bine ai venit in Paradis…” si backing vocals pe piesa „Probleme de familie”), Pacha Man („Nopti albe” si „Pazeste-ti bine tarfa”), 6ase:6ase si fosta trupa Gangsta Clique, Ca$ino (pe „Relatare de la colt de strada”) sau membrul de baza al trupei Morometzii, 1-Q Sapro (pe „Cand o sa mor”).

Instrumentalele pieselor erau semnate Sisu si Puya, mai putin „Puya e pe scena” (doar Puya). Inregistrarile avusesera loc in studiourile Magic Sound si Midi Sound (ingineri de sunet fiind Cristi Dobrica, respectiv Andrei Kerestely), mai aducandu-si aportul prin interpretari la bass, clape ori chitara diversi oameni de studio ca CristiGopo”, RobertG. sau Malin. Fotografiile efectuate pentru realizarea copertei purtau semnatura lui Cornel Lazia, designul grafic fiind opera lui Alin Surdu.

Producator executiv al materialului era La Familia.

 

 

Sursa: BroNews