Pagini de istorie: Bitza – Sevraj (2004)

Albumul „Sevraj” a fost lansat pe data de 6 septembrie 2004 la Rebel Music, fiind editat si distribuit si de ROTON / NRG!A, in format caseta, CD si vinyl.

Sevraj” reprezinta albumul de debut al lui Bitza, dupa ce in trecut activase in trupe ca Ro-Mania si Deja Vu, ori isi facuse aparitia pe materiale precum „Categoria grea” al celor de la Parazitii (pe piesa „Fara tine”) (2001), compilatia „Sabotaj” (cu piesa „Verdele meu”, realizata in colaborare cu Ombladon) (2003), „Sindromul Tourette”, semnat Cheloo (piesa „Vicii”) (2003) si pe albumul lui Ombladon, „Condoleante” (pe piesele „Vecinului lui Cheloo”, „Confidential” si „Nici o lacrima”, pe ultima aducandu-si aportul doar ca voce aditionala) (2004).

Albumul a fost promovat de videoclipul piesei „Urmatorul pas”(cu Tataee de la B.U.G. Mafia), filmarile pentru acesta fiind realizate in liftul Teatrului National, pe langa Bitza si Tataee in clip mai aparand Brugner, Bek, Micutu’ Coae, Yolo, Raku, Christu, Jada, Phane Buton, K-gula si multi altii.

Urmatorul single extras de pe album ce a beneficiat de videoclip a fost „Vorbeste vinul”, un remake al piesei „Fara tine” (de pe albumul „Categoria grea”), pe care apare si Cheloo, strofa acestuia din urma fiind o reinterpretare a versurilor piesei „Nu ma schimbi”, aparuta pe albumul „Nici o problema”, semnat Parazitii (1999).

Materialul contine 15 track-uri (intro, 12 piese si doua skit-uri), colaboratorii fiind urmatorii: Tataee / B.U.G. Mafia („Urmatorul pas”), Cheloo / Parazitii („Vorbeste vinul”), Raku / Zale („Tovarasilor”), DJ Dox / Pirats Klan, Turntable Science („Tovarasilor”), Ombladon / Parazitii („Moarte ficatului”), Adrian Despot / Vita de Vie („Punk 4 Life”), K-gula („Tanar cat mai tarziu”), Freakadadisk / Parazitii („Bagaboanta”, „Cantecul si povestea lui” si skit-ul „Dialog in fata postei”).

Instrumentalele pieselor sunt produse de Bitza, exceptie facand „Urmatorul pas” (Tataee), „Sper ca n-o sa fiu eu”, „Bagaboanta” (Cheloo), „Punk 4 Life” (Cojones, adica Adrian Despot), „Memento mori” (Razvan Grigorescu), „Musikk for a elske deg” (K-gula), sau coproductii Bitza / Cheloo („Moarte ficatului”, „Cantecul si povestea lui”), Bitza / Freakadadisk („Tovarasilor”).

De asemenea, pe album isi mai aduc aportul Viorel Haralambie (chitara, pe „Vorbeste vinul”) si Cristi Iacob (voce intro „Cantecul si povestea lui”).

Inregistrarile au fost efectuate in studioul 20CM Records, de sunet ocupandu-se Bitza, Cheloo, Ombladon si Freakadadisk, cu exceptia pieselor „Urmatorul pas” (Innes S&V, inginer de sunet fiind Cristi Dobrica) si „Punk 4 Life” (VDV Music, Adrian Despot si Bitza), aranjamentele vocale fiind realizate de Bitza (cu exceptia piesei „Punk 4 Life”, la care participa si Adrian Despot).

Mastering-ul albumului a fost realizat de Edi Schneider, la Studio 14 Sebes.

Arwork-ul si fotografiile efectuate pentru realizarea copertei sunt semnate Alin Surdu, producatorul executiv al albumului fiind GianinyKerosenMunteanu.

 

 

Sursa: BroNews