Maximilian a facut din public un Colectiv (Cronica)

Concertul lui Maximilian de duminica seara a fost unul care a exemplificat intelesul din numele locatiei alese: Colectiv.

La eveniment au fost prezente mai multe categorii de oameni: cei care au savurat versul “Copil fiind, optam pentru feriti-va de magarus” si cei care au cantat cu voiosie “despre mine, despre tine, despre oricine, despre nimeni”.

De cum intrai te intampina o muzica venita, parca, de pe taramul unui vechi si aproape uitat club de rap, denumit Malibu. Ca si atunci, acesta isi continua existenta ca teatru de copii pe timpul zilei. Tot “de incalzire”, puteai sa remarci abundenta de persoane cunoscute, prezente la eveniment. Membrii The Bridge Committee, AFO, Smokey si Krem, Stres si Laura Andresan erau doar cativa dintre cei din public. N-a fost un club plin. Aveai putin loc sa dansezi si nu prea puteai sa nu o faci.

Pe la 23:30, Maximilian a luat microfonul in primire, iar DJ Oldskull platanele. Totul s-a desfasurat in ordinea de pe album, asa ca nu avea cum sa inceapa altfel decat cu “Superego”. Apoi a aparut primul invitat, DOC, pe ritmurile piesei “Permite-mi sa ma prezint”. Totul a continuat cu “Bani de la…”, iar scena s-a pregatit sa ii primeasca pe Spike si Zhao. “Domnisoarele” stiau ce urma si, dupa un nou dans, show-ul a continuat “La ele”.

Desi n-ajunsesera inca la lansarea albumului “Maxim, am zis!”, Micutzu si Costel si-au primit cele dintai aplauze, in timp ce rulaZbor cu parapanta”. “Bat campii, am venit sa-ti f*t starea”, a cantat Maxi inainte sa il cheme si pe MefX pe scena pentru “Like a boss”.

Ce a urmat apoi a fost un alt moment al fetelor. In timp ce protagonistul serii le intreba ce au facut aseara, incepea un alt ritm cunoscut – “Aseara (Has Has)”. Inca o bere si o alta amintire, “Sophie”. “Au, ma frige!” si “Arata bine” au continuat seara pentru ca, mai apoi, Alan si Kepa sa urce pe scena si sa cante despre “Gagici gramada”. Grasu XXL a aparut in centrul atentiei pentru contributia lui la “Au, ma frige!”. “Ai stiut strofa”, i-a spus Maximilian inainte sa anunte un alt hit al serii. “Sa vedem cine mai tine pasu cu grasanul. Care tine pasul, are o lada de bere” a zis Grasu XXL inainte sa dea strofa de pe “Da, frate”.

Undeva, in show, a intervenit si beat-ul de la “Niggas in Paris”, impreuna cu versurile piesei “P***a la volan”. Cum totul nu se oprea aici, MefX si Junky au pus in scena si-o “Serenada rap”. Mitza si Guess Who au acompaniat rapperul serii la “Pipa-Joint-Bong”. Apoi, Deliric si-a facut intrarea cu un triunghi Jay-Z-istic si “bascalie, ca sa vorbeasca lumea”; doar era vorba despre “Fericirea (Banii n-aduc)”. Odata cu “Omu` tau” s-a incheiat si albumul proaspat cantat, insa show-ul nu avea sa se opreasca fara un bis. In cazul de fata, a fost vorba “despre una, despre alta”. A fost o scena plina, cu aplauze si un public ce a mai stat sa danseze dupa ce evenimentul a luat sfarsit.