Green despre albumul sau de debut: „Este o detoxifiere psiho-spirituala prin scris si melodie” (Interviu)

Green este unul dintre rapperii care pasesc pe scena cu un album de debut, anuntat de un clip ce urmeaza sa apara chiar in aceste zile. „Blasfemie” este piesa anuntata deja printr-un teaser. Am aflat cate ceva din ce anunta albumul si va prezentam, mai jos, un mini-interviu.

Marpha HIP-HOP: Ce aduce nou albumul tau de debut?

Green: Tine de personalitate chestia asta cu „ce aduce nou”, de cum iti pui amprenta. Atata timp cat nu e un Green in hip-hop-ul romanesc, s-a mai marit puzzle-ul cu o piesa.

Totusi, nu stiu daca albumul „Blasfemie”, va aduce ceva nou sau nu in peisajul hip-hop romanesc. Cert este ca va suna a orice altceva si asta datorita personalitatii mele. Nu am vrut sa fac un album de dragul de a-l face, de dragul de a ma pupa-n cur careva, sau stiu eu mai ce cliseu made in Viseu direct de pe Weceu.

Marpha HIP-HOP: Cum ti-a venit ideea sa te lansezi cu un album?

Green: Ideea de „album” a venit dupa o lunga perioada in care s-au acumulat bucati de hartie scrise, notite prin telefonul mobil sau prin nu stiu ce „new text document” deschis intr-un moment de inspiratie. Nu are nimic S.U.A., nu are nimic din efectul de etnobotanice. Si e fix ceea ce ma caracterizeaza, ca principii, din punct de vedere al liricii. In tot procesul de productie al albumului, alaturi de Etajul 10, a avut parte de toata implicarea mea, atat ca timp, cat si emotional. E un fel de… cum imi place mie, sa-i spun, detoxifiere psiho-spirituala prin scris si melodie.

Marpha HIP-HOP: De ce „Blasfemie” iti anunta albumul si nu o alta piesa?

Green: Piesa „Blasfemie” este reprezentativa pentru album si de aceea a fost aleasa din calupul de piese, pentru a introduce urechii tale ce va avea sa urmeze. Va urma…

Marpha HIP-HOP: Cine sunt cei de la Etajul 10 si cum a inceput colaborarea voastra?

Green: Cei de la Etajul 10 sunt un record label bucurestean si atat…din pacate, nu vor sa dezvaluie mai multe.

Marpha HIP-HOP: Ar trebui sa ne asteptam la o blasfemie reala de la piesa ori la un mesaj complex, subtil?

Green: E un mesaj subtil, evident. Este o metafora, avand in vedere faptul ca tot cei care au lansat aceasta notiune o si aplica.

Marpha HIP-HOP: Pana acum ai colaborat cu Hazz. Va continua aceasta formula?

Green: Continua. El apare si pe album, fireste. Insa, albumul va fi fara alte colaborari.

Green este unul dintre componentii proiectului Green & HaZz si se afla la albumul de debut, dupa mai multe piese lansate in trecut.