Exclusiv #leapsa: Phane vorbeste Marpha „Pe limba lumii”

Opt episoade, zeci si sute de mii de vizualizari si, probabil, tot atatea redistribuiri ale clipurilor. „Pe limba lumii” a ajuns, in putin peste doua saptamani, unul dintre cele mai ascultate beat-uri.

Daca DOC, Deliric, Omu Gnom, Carbon, Alan, Royal General, Subsemnatu si Kepa au cantat, a venit randul lui Phane sa vorbeasca, intr-un interviu acordat Marpha HIPHOP.

Marpha HIP-HOP: #leapsa a fost anuntata ca initiativa lui DOC. Care a fost implicarea ta pe traseul episoadelor?

Phane: Oarecum… a fost, de fapt, o chestie super naturala si comuna. DOC mi-a zis…”cioaca… trimite-mi ceva fierbinte de tot” si mi-a dat el o referinta cam pe la ce BPM sa fie. A doua zi i-am trimis bucata, l-a spart, a scris, s-a filmat, a pus pe facebook… Deliric a zis ca nu poa’ sa stea,  a dat si el si asa s-a creat #leapsa.

MHH: Te asteptai ca „Pe limba lumii” sa prinda atat de bine printre rapperi?

Phane: Normal ca m-am asteptat sa prinda. Nu m-am asteptat insa la comentariile alea aberante in care oamenii fie se injura intre ei, fie se supara ca nu am inclus in schema rapperu’ lor preferat .

MHH: Exista vreo strategie in spatele ideii de #leapsa?

Phane: Nu… adica tre’ sa stii sa folosesti internetul. Dar nu e nicio strategie, inca o data… e ceva 100% natural.

MHH: Planuiesti sa incluzi piesele de pe #leapsa pe un material special sau acorzi vreunuia dintre MC-i dreptul sa le foloseasca?

Phane: Nu… Desigur ca idei mi-au venit muuuulte cum sa dezvolt asta, dar ma feresc de ce implica pe altcineva, pentru ca e greu sa duci 2 oameni intr-o directie, d-apai 10.

Cat despre drepturi  – nu am discutat aspectul asta cu nimeni, dar consider ca genul asta de freestyle, odata ce a fost auzit, nu mai are farmec sa fie repetat asa. Deci, ma-ndoiesc ca va fi inclus in concerte, pentru ca nu ar fi fun.

MHH: Care episod e preferatul tau de pana acum?

Phane: Mie-mi plac toti MC-ii, iti dai seama… Asta e si schema, ne stim intre noi. Carbon mi-a placut pentru ca rezonam… avem cam aceleasi „of-uri”

MHH: Cand ai produs beat-ul „Pe limba lumii” si ce planuri initiale aveai cu el?

Phane: Cu doua zile inainte de leapsa, fo’ real. Asta a fost singurul plan. Am si spus ca instrumentalul se cheama  „PhaneDOC”, pentru ca il facusem in ideea unui freestyle.

MHH: Ai spus ca nu vei publica beat-ul, din cauza amatorilor. Apoi, ai anuntat ca il vei publica saptamana acesta. Ce te-a facut sa te razgandesti?

Phane: Vreau sa le ofer oprtunitatea multora de a intelege faptul ca, daca dau pe un beat pe care au dat DOC si Deliric, nu-nseamna ca vor avea acelasi numar de vizualizari ca ei, asa cum ii simt eu ca spera. Sa nu-i aud apoi ca „ba… daca ar fi dat barbosu’ ala zgarcit beatu’, aveam si eu o sansa, dar asa…”

Cu putin inainte de publicarea acestui material, Phane a anuntat ca sesiunea de #leapsa s-a incheiat, insa ii pregateste o continuare. „Dar sa aveti rabdare, ca vreau sa iasa ceva blana de tot. Deci, mai dati-mi o luna, doua…„, a anuntat producatorul pe pagina sa de facebook.

Foto: facebook

rapperii din leapsa