Exclusiv | Interviu cu Catalina Toma

Anul acesta se implinesc 20 de ani de la lansarea primului album solo Catalina Toma. Cum puteam sa ii marcam altfel decat cu un interviu in care cantareata vorbeste cu Marpha Hip Hop despre vremurile trecute, muzica si viitorul carierei sale. Catalina vine cu noutati si declaratii exclusive.

Acest material lanseaza o serie de interviuri cu femei din muzica, ce si-au pus amprenta pe melodii de referinta din rapul romanesc.

Marpha Hip Hop: Buna,Catalina! In primul rand iti multumim ca ai acceptat sa avem acest dialog inedit.

Catalina Toma: Hello! Cu mare placere. 🙂

Marpha Hip Hop: Anul acesta se implinesc 20 de ani de la lansarea primului tau album – “CATALINA”, te-ai gandit vreun moment sa remixezi una sau o parte dintre piesele de pe album?

Catalina Toma: Desi mi-ar placea sa remixez unele piese, as prefera sa ma concentrez pe proiecte de viitor

Marpha Hip Hop: Materialul “Catalina” a fost produs de Don Baxter din cate stim, cum s-a ajuns, sa lucrati impreuna la acest proiect?

Catalina Toma: A fost produs de Baxter si Andrei Kerestely, iar in ceea ce priveste compozitia, am colaborat toti. Andrei Kerestely a fost cel care ne-a conectat pentru un proiect. Mi-a placut stilul lui Baxter si l-am cooptat pentru albumul meu.

Marpha Hip Hop: Cat de mult te-au ajutat colaborarile pe care le-ai realizat cu B.U.G. Mafia, Don Baxter, La Familia, Dana Marijuana, IL-Egal, Royala Mare si multi altii?

Catalina Toma: M-au ajutat la fel de mult ca si pe cei de mai sus numiti. A fost un schimb artistic reciproc bine venit la momentul oportun.

Marpha Hip Hop: Daca ti s-ar mai propune sa colaborezi cu vreun rapper din Romania ai mai accepta? Si care ar fi artistul sau artistii cu care oricand ai face un featuring?

Catalina Toma: Mi-ar placea sa colaborez cu cineva foarte talentat, indiferent de sfera muzicala. Poate sa fie pop sau hip hop.

Marpha Hip Hop: Ne poti enumera o parte dintre monstrii sacri care te-au influentat sau inspirit in cariera ta?

Catalina Toma: Michael Jackson, Whitney Houston, Aliyah, Prince, Mariah Carey,  David Bowie, Aretha Franklin , Timbaland, Missy Elliott, Quincy Jones etc,. Lista este foarte lunga.

Marpha Hip Hop: Sunt sanse in viitorul apropiat sa te vedem live pe una dintre scenele din Romania? Poate in cadrul unui turneu aniversar?

Catalina Toma: Nu stiu. Desi mi-ar placea sa performez in Romania, nu mai am legaturi cu industria muzicala de acasa.

Marpha Hip Hop: Stim cu toti cat de greu este pentru o fata sa razbeasca si sa isi faca un nume in “industria muzicala” din Romania. Peste Ocean lucrurile stau altfel?

Catalina Toma: Da, Inca este greu pentru o femeie sa razbeasca, datorita masculilor toxici si corupti care inca mai fac regulile in industrie.  Industria muzicala este cel mai neregulat sector de business.

Pe de alta parte, nu ar trebuie sa fie greu pentru nimeni. Atata timp cat exista talent, ambitie si pasiune, fiecare om are dreptul de a-si atinge tintele artistice, (se aplica intr-o lume civilizata).

Marpha Hip Hop: Ne pregateste Catalina un album nou in 2019?

Catalina Toma: Lucrez la un material nou.

Marpha Hip Hop: Cand ti-ai dat seama mai exact ca muzica este pentru tine precum aerul?

Catalina Toma: Din copilarie muzica mi-a fost intiparita adanc in minte si suflet. Am stiut de la inceput ce fel de cariera voi urma.

Marpha Hip Hop: Dintre toate melodiile pe care le-ai inregistrat de-a lungul timpului care iti este cea mai draga?

Catalina Toma: Eu de voi vrea.

Marpha Hip Hop: Daca n-ar fi existat muzica ce ar fi facut Catalina? Mai concret ce alt domeniu te-ar fi atras?

Catalina Toma: Nu pot sa concep ca m-as fi nascut fara un talent special. Insa, mi-ar fi placut sa devin fashion designer, pictor, actor, scientist, real estate entrepreneur.

Mi-as mai fi dorit sa urmez o cariera in avocatura pentru a ma apara impotriva nedreptatilor.

Marpha Hip Hop: Ai fost nevoita vreodata sa faci compromisuri pentru a ajunge unde iti doresti si sa faci ce iti place?

Catalina Toma: Compromisuri nu. SACRIFICII DA! Compromisurile sunt facute de oamenii care nu au talent.

Marpha Hip Hop: Ce sfaturi i-ai da unui tanar care doreste sa cante si vrea sa reuseasca in acest domeniu?

Catalina Toma: As sfatui pe oricine indiferent de varsta, sa studieze instrumente muzicale, sa invete sa isi faca productia singuri;  sa invete despre partea de business pentru nu a mai fi pacaliti… (evitarea contractelor proaste),. Sa investeasca in dezvoltarea personala; slefuirea personalitatii, sa isi dezvolte creativitatea, sa aiba inteligenta sociala si emotionala; sa ajute la crearea unui nou trend in muzica in care artistii sunt tratati cu demnitate, egalitate si respect.  Sa isi cunoasca valoarea.

Marpha Hip Hop: Iti multumim inca odata pentru interviu, acum pe final ai avea un mesaj pentru cei care iti asculta muzica si te admira?

Catalina Toma: Multumesc asemenea. Le doresc numai bine si imi este dor de ei.

http://catalinatoma.com

https://www.facebook.com/iamcatalinatoma

https://twitter.com/iamcatalinatoma

https://www.instagram.com/iamcatalinatoma

Sursa foto: catalinatoma.com