Cedry2k si cliseul “bisericii argintii” zguduite din temelii (Cronica)

Incepe sa para un stereotip ca lumea sa plece ragusita de la concertele Cedry2k. La fel de plictisitoare a devenit si informatia ca localul a fost plin.

Totusi, asa s-a intamplat si duminica trecuta, in The Silver Church Club. Desi nu a parut la fel de neincapator ca la alte lansari de albume ale rapperului, cei prezenti au avut grija ca atmosfera sa fie aceeasi. Dupa ce Grigo a „incalzit” publicul cu piese straine si romanesti, noi si vechi, a venit vremea MC-ilor din deschidere.

Romem si Nanu au deschis, oficial, show-ul. Dupa ce le-au multumit in mai multe randuri celor din public, cei doi au oferit si cateva „bucati” a capella.

Cu putin inainte de miezul noptii, Cedry2k a raspuns chemarii spectatorilor si a urcat pe scena. Au urmat „Schimbari de valori„, impreuna cu Dragonu si cu Carbon la dublaj. Cedry2k si-a prezentat una dintre piesele preferate, „Alchimia luminii„, inainte ca „Dezradacini” si „Sah” sa fie fredonate atat de cei trei, cat si de fani. VD a aparut pentru „Piete”.

Dupa o „Progresie geometrica„, a fost randul lui AFO sa ia microfonul si a „dat”, printre altele, si o strofa a capella.

Rapperul a anuntat lansarea primului sau album solo, „Preludiul lui Teleaga„, ce va avea loc pe 30 septembrie in The Silver Church Club.

Haina de armata a invitatului a completat atmosfera din club. Daca pe tricoul lui Dragonu se putea citi „Romania”, pe cealalta parte, cea a publicului, erau fluturate mai multe steaguri ale tarii noastre.

Mai mult ca sigur„, piesa pe care Dragonu a recunoscut ca nu ar fi vrut sa o mai cante, a fost urmata de „Clipa schimbarii 2” si de strofa lui Cedry2k de pe „Consecinte„, piesa care nu a fost lipsita de mesajul „Sisu liber”, scandat de public.

Carbon a facut, apoi, un „Antrenament„, iar VD si AFO au revenit pentru „Muzica„. Dupa „CTC„, cei din public au strigat „HAARP Cord” intr-„Un singur gand„. Concertul de duminica a insemnat lansarea „Colaborari Vol. 2„, asa ca in playlist au fost incluse si piese ca „Arta vs. bani„, „Bogdan Stoica” si „Prin foc„.

Singura sansa” ar fi fost piesa care ar fi incheiat show-ul, daca Cedry2k nu s-ar fi intors pe scena ca sa ne dea un „Alt exemplu„, dar si o veste nesperata.

„Nu am mintit cand am spus ca nu voi mai scoate niciun album. Ma tin de cuvant, dar asta nu ma opreste sa scot un EP in luna noiembrie”.  

Foto: Ionut Bogdan