Un baiat cam vulgar poti sa-i spui Jepcar, live la MHH

Incepem saptamana cu cel de-al doilea live oferit de Marpha HIP-HOP anul acesta, respectiv al saisprezecelea extras de pe compilatia „Marpha HIP-HOP Video Live Edition 2”, live-urile anterioare venind de la Gani, Manyah, Carbon, Tonik Obiektiv, BuFu, Smokey & KREM, Ryu, Arssura, Ibra & Fu, Super ED, KaTaNa, Tzip, Cortes, din nou Gani si Morano.

Personajul principal de astazi este Jepcar, acesta venind la Marpha HIP-HOP cu un  „Intro” produs de JG Beats.

Jepcar activeaza ca MC din 1996, in acel an, impreuna cu Barzaune-Cap, Overdose si Macho-Ca-Macho, punand bazele trupei Obor Klan. La scurt timp dupa aceasta, in trupa raman doar Jepcar si Barzaune-Cap.

In 1997, cei doi inregistreaza albumul „Bucuresti Obor”, album ce nu a mai fost lansat.

Prima aparitie Obor Klan pe un material are loc in 1999, pe compilatia „Real Hip-Hop vol. 2”, cu piesa „Atunci cand te ridici”.

In 1999,  Obor Klan (sub numele O Klan) semneaza cu Pacific Records un contract pe 2 ani, pentru un proiect hip-hop. Mai tarziu, dupa plecarea lui Barzaune-Cap din tara, casa de discuri il conditioneaza pe Jepcar sa abordeze stilul dance si sa intre in trupa Suavis, alaturi de doua fete, insa acesta refuza propunerea.

In 2000, Obor Klan sunt prezenti pe al treilea volum „Real Hip-Hop”, pe compilatie fiind inclusa piesa „O raza de speranta”, realizata in colaborare cu Mirela Apostu (concurenta a emisiunii Vocea Romaniei).

In perioada 1999-2000, alaturi de cei de la Korekt, au sustinut spectacole in discoteci, la baluri  de boboci, etc., concerte la care intrepretau si piese de pe albumul „Bucuresti Obor”, rezultatul acestei colaborari fiind inregistrarea unei piese Obor Klan/ Korekt, nelansata vreodata.

Jepcar activeaza solo din 2002, doi ani mai tarziu, in 2004, lansand la 007 Records albumul „Imagini mirifice”.

La acest material a colaborat (atat la nivel vocal, cat si instrumental) cu Jhivago (VeritaSaga), Kombat (Komplot Sub Terra – 276), Pascal, Red, Marfario Cameroon, Alexandra Ivan, DJ Undoo si DJ Em, pentru piesa cu Jhivago si Kombat, „Sufletul muzicii”, realizandu-se si un videoclip.

Tot in 2004, piesele „Nu va feriti de disc” si „Sufletul muzicii” sunt incluse pe compilatia „Skill”.

Dupa lansarea albumului „Imagini mirifice”, Jepcar ia decizia de a se reprofila pe gaming, devenind unul dintre cei mai cunoscuti jucatori de FIFA din Romania, dar si din Europa, in acelasi timp, fiind si capitanul echipei nationale de FIFA, alaturi de care reuseste sa castige medalia de bronz la primul campionat european de sport electronic (in 2013, nationala condusa de el a castigat aurul european).

Un an mai tarziu, in 2005, este invitatul lui A.N.V. pe piesa „Ce vad”, aceasta beneficiind si de un videoclip.

2006 aduce albumul celor de la Secta, „Pentru tine”, piesa „Vrem o lume noua” avandu-l ca invitat pe Jepcar.

Anul urmator, Jepcar inregistreaza piesa „Verde de cacat”, o alta piesa care nu a mai aparut.

In 2008, apare pe albumul „Lumea mea” al lui Arssura, piesa pe care Jepcar este invitat intitulandu-se „Primul rand”.

In 2011, devine prezentatorul emisiunii eSports de la Gamex TV, editiile realizate de acesta avand ca invitati nume importante din industria hip-hop autohtona, precum DOC, Deliric , Vlad Dobrescu (C.T.C.), Arssura, Paco sau Praetor (VeritaSaga).

Ultima piesa semnata Jepcar a aparut in luna iunie a anului trecut, purtand titlul „Lege si dezordine”. Reprezinta o colaborare cu Arssura si NAVI (actualul nume de scena al Alexandrei Ivan), cateva luni mai tarziu realizandu-se si un videoclip.

Inregistrarile au fost efectuate in studioul Muy Importante, live-ul fiind filmat si editat de Daniel Radu.

Compilatia „Marpha HIP-HOP Video Live Edition 2” poate fi achizitionata la pretul de 50 lei (+ taxe postale), prin comanda la adresa de e-mail [email protected].

Pachetul contine DVD-ul cu cele 25 de videoclipuri si un bonus – „Marpha HIP-HOP Music To Drive-By”, varianta CD audio mixata de DJ Dox.

Live-ul cu numarul 17 va fi publicat saptamana viitoare pe contul de YouTube al emisiunii Marpha HIP-HOP. Ramaneti pe frecventa!