Pagini de istorie: R.A.C.L.A. – Plus infinit (2000)

Albumul „Plus infinit” a fost lansat pe data de 4 iunie 2000, la casa de discuri A&A Records, fiind editat pe caseta, CD si vinil.

Plus infinit” reprezinta al cincilea material din discografia R.A.C.L.A. (dupa albumele „Rap-sodia efectului defectului” – 1995, „Cei care te calca pe cap” – 1997, „Rimedebine” – 1998 si maxi-single-ul „Nu ma uita”, realizat in colaborare cu Anda Adam, lansat in 1999), dar si primul realizat in formula Rimaru / K-Gula / DJ DoxK-Gula, fost component al trupei L.I.R.I.C. (Libera Initiativa a Raperilor In Crangasi), fiind cooptat in R.A.C.L.A. in 1998, urmat de DJ Dox, in iulie 1999.

Single-ul ce a promovat L.P.-ul a fost „Cantaretii de rap”, piesa ce a beneficiat si de un videoclip, existand si un single neoficial, „1-2, 2-10”, aceasta piesa fiind difuzata pe radio o perioada.

Albumul contine 21 de track-uri (intro, 12 piese, 7 skit-uri si outro), toate in prima auditie.

Invitatii de pe album sunt urmatorii: L Doktor de la E.L.I.T.A. / C.T.C. (pe piesele „1-2, 2-10” si „Fara nume”), DJ Wiz (pe „DJ Wiz skit”), Escobar (Vlad Dobrescu) (pe „Fara nume”), Brugner (pe „Fara nume”), Connect “R” de la Giganzii (pe „Fara nume”) si doi dintre membrii trupei Da Hood JusticeNai’gh’Ba si Stoe Toxxic (pe piesa „Ochii din sertar”). De asemenea, piesele „Cantaretii de rap” si „Original american cauciucat” contin voci aditionale, cei care au contribuit la acestea fiind Marius MachedonRoxana Iacob si Vlad Gorcinski (la cea de-a doua participand doar Marius Machedon).

Instrumentalele sunt realizate de DJ Dox, cu exceptia pieselor „Cunoasterea de sine” (al carei instrumental este semnat Inspectoru din L.I.R.I.C.) si „Probleme psihonotorii” (produsa de DJ Doxsi K-Gula).

Inregistrarile au fost efectuate in studioul Migas Real Compact, avandu-l ca inginer de sunet peMarius Machedon, masterizarea fiind realizata de acesta impreuna cu Adrian Ordean.

Piesele „Cunoasterea de sine” si „1-2, 2,10” au mai fost incluse pe compilatia „Hip si Hop Murale vol. 2”, lansata in luna iulie a aceluiasi an.
 

 

Sursa: BroNews