Povestea frumoasa a Creative Fest continua intre 22-24 iulie.

Jurnalistul si politicianul american, Bill Moyers, enunta intr-una din cartile sale, probabil cea mai frumoasa definitie pentru creativitate, si anume „Creativitatea inseamna strapungerea lumescului pentru a gasi minunatul.” Prezent in orice domeniu, prin diverse forme, acesta a fost regasit si in industria muzicala, inca de la inceputurile sale. Desi muzica rap romaneasca a luat nastere incepand cu ultimul deceniu al secolului al XX-lea, aceasta niciodata n-a dus lipsa de creativitatea evenimentelor. Odata cu dezvoltarea genului muzical, cu al tehnologiei in Romania, dar mai ales ales cu a mentalitatii, romanii au inceput sa-si permita aducerea in tara a unor trupe/solisti de rap din afara granitelor tarii noastre. Concomitent cu aceasta imbunatatire, s-a permis si crearea unor festivaluri in care sunt incluse atat personalitati ai rap-ului international, cat si al rap-ului romanesc. Tocmai de aceea, fiind multe la numar, o sa ne rezumam la cel mai apropiat, de altfel fiind si cel mai interesant din luna aceasta, si printre cele mai interesante din acest an.

In inceputul articolului, defineam creativitatea. In anul 2014, o echipa frumoasa punea bazele primei editii a Creative Fest. Acest festival este dovada vie ca o echipa buna de management conduce spre indeplinirea obiectivelor propuse. Astfel, in anul 2014, la inceputul lunii septembrie, pe 6, respectiv 7, Creative Fest isi incepea aventura. Cu o locatie menita sa stranga publicul tinta, in Parcul Tineretului, din Bucuresti, si sub indrumarea sloganului tematic „Bucurestiul este cool„, Creative Fest a oferit o imagine placuta, iar feedback-ul a fost pe masura, ceea ce a facut posibila editia din anul 2015. Trupele care a bucurat audienta de atunci au fost: Omul cu sobolani, Gojira & Planet H, BLN, Aria Urbana, DOMINO, Souptrip, YVAT, VJ Campsauvage. In incheierea istoricului primei editii, va invitam sa urmariti acest material video: CREATIVE FEST 2014.

Asa cum specificam in paragraful anterior, editia din anul 2015 a fost posibila datorita reusitei primei editii. Locatia celei de-a doua editii a fost schimbata, de data aceasta evenimentul desfasurandu-se in Parcul Izvor, din acelasi oras mentionat in istoricul primei editii. O alegere buna a organizatorilor a fost pastrarea perioadei de desfasurare a evenimentului, inceputul lunii septembrie, de data aceasta vorbind de un decalaj de o zi fata de prima editie, mai exact de zilele de 4 si 5. Daca in descrierea primei editii am nominalizat numai muzica, in descrierea celei de-a doua editii nu imi permit sa omit si celelalte activitati care au avut loc in primele doua editii. Astfel, pe langa muzica, am mai avut parte de activitati precum graffiti, street dance, urban art, acrobatii, etc.. De data aceasta, afisul a fost mai consistent in ceea ce priveste line-up-ul, fiind prezenti urmatorii artisti: Yasiin Bey a.k.a. Mos Def, Onyx, Suie Paparude, Doc, Vlad Dobrescu, Cedry2k, Carbon, Robin and the Backstabbers, Gojira & Planet H, Professor P & DJ Akilles, Les Elephants Bizarres, Grimus, Basska, Tony Baboon Band.

Ajunsi in prezentul pe care maine o sa-l amintim ca ieri, ne indreptam cu pasi rapizi spre a treia editie a Creative Fest. Elementul nou introdus in aceasta editie, il constituie perioada, extinsa cu o zi, astfel avand parte de 3 zile (22-24 iulie) in care participantii vor beneficia de un spectacol. De asemenea, perioada a fost mutata pe timpul verii, ceea ce constituie, din punctul meu de vedere, un minus, deoarece o parte a studentilor este preocupata cu finalizarea studiilor de licenta, dar si de masterat. Continuand activitatile anterioare, a treia editie a Creative Fest isi schimba din nou locatia, de data aceasta fiind vorba de Piata Constitutiei. Mentionez ca este o modificare inteligenta facuta de organizatori, tinand cont ce headlineri vom avea la aceasta editie. Acest lucru accentueaza afirmatia mea cu privire la management-ul bun al echipei. Astfel, marele headliner al acestei editii este Redman, un rapper care a lansat 8 albume solo si 3 albume colaborative. De asemenea, el este angrenat si in alte ramuri ale domeniului artistic, fiind, printre multe altele, si actor. Editia din anul acesta ii mai are ca invitati pe urmatorii: Dilated Peoples, Dub Fx, Patrice, CoelyGojira & Planet H, Omul cu sobolani, Suie Paparude, Culese din Cartier (Argatu, Fratii Grime, Fantome si Cred Ca Sunt Extraterestru), CTC (Vlad Dobrescu, Deliric si DOC), Coma, Tony Baboon, Robin and the Backstabbers, Basska, ALAN & KEPA, Raku, Dj K-lu & DJ Sauce.

De asemenea, pana acum nu am mentionat doua lucruri extrem de importante:

  1.  institutia care a stat in spatele desfasurarii evenimentelor, si anume Primaria Muncipiului Bucuresti, prin CreArtCentrul de Creatie, Arta si Traditie;
  2. intrarea la eveniment este gratuita, asemenea primilor doi ani.

 

Acestea fiind zise, va asteptam la Creative Fest, intre perioada 22-24 iulie in Piata Constitutiei, din Bucuresti.