Ad Litteram – Printre calai (Clip)

Printre calai” este o retrospectiva marca Ad Litteram a celor trei decenii de democratie. Ad Litteram vine in anul care marcheaza cei 30 de ani de democratie cu un nou single – „Printre calai”.

Piesa este o retrospectiva a ceea ce au insemnat cele trei decenii de libertate pentru romani – o lupta continua pentru drepturile lor. Single-ul este insotit de un videoclip care ii arata pe romani mereu in strada, luptand pentru democratie.

Clipul puncteaza cele mai importante proteste care s-au petrecut in Romania – de la evenimentele din decembrie ‘89, care au dus la caderea regimului dictatorial, si pana la protestele din 10 august 2018. Videoclipul care insoteste single-ul „Printre calai” este realizat dintr-un colaj de imagini din timpul protestelor petrecute in Romania in primii 30 de ani de libertate (Imagine: Claudiu Ristea, Postproductie: Dragos Dumistracel).

La finalul clipului, Ad Litteram trage concluzia – „Ne-au dezbinat timpurile si am pierdut legatura cu sufletul. Lasam ipocrizia si lasitatea sa ne dea tarcoale, iar ura oarba, dar vicleana, deja si-a facut loc. Iesim rareori in strada cu speranta ca ne vom face dreptate. NU avem lider, suntem condusi de temeri si continuam sa alegem gresit. Uitam de onestitate, curaj, demnitate, valori si responsabilitate, uitam sa fim ceea ce am fost. Cinste si onoare eroilor neamului, cei care si-au jertfit viata pentru tara, pentru unitatea noastra nationala. Militez pentru inlaturarea oricarei forme de inrobire a romanilor. Acest proiect este un semnal de trezire a constiintei. Pace in suflete!”.

Vizionare placuta!