Ad Litteram – Ora 00 fix (Clip)

Ora 00 fix”, este un sigle/video despre generația uitată acasă. Acea generație de copii ai căror părinți și-au sacrificat viața de familie și au plecat la muncă în străinătate, pentru a le oferi un viitor mai bun. „Ora 00 fix” spune povestea unui puști care a crescut departe de părinți și care alege să se sinucidă.

Piesa „Ora 00 fix” aduce în prim plan o problemă socială tot mai des întâlnită în rândul acestor tineri. Lăsați singuri acasă sau în grija rudelor, copiii care provin din astfel de familii nu au parte de viitorul atât de strălucit pe care și-l imaginează propriii părinți în momentul în care aleg să renunțe la România.

Single-ul este construit în jurul unei operațiunii de intervenție a polițiștilor. O seara liniștită a unui echipaj de poliție care patrula pe străzi este tulburată de un anunț venit prin stație, care anunță că oamenii legii trebuie să se deplaseze la o adresă, fără să primească prea multe detalii. Odată ajunși acolo, polițiștii găsesc un tânăr fără suflare, care cel mai probabil s-a sinucis. „Încă un puști rebel care s-a pierdut de la legale” este concluzia seacă a raportului întocmit de polițiști. O concluzie care ascunde în spate drama prin care trece generația „uitată acasă”, o generație tot mai mare de la an la an.

Textul piesei „Ora 00 fix” îi aparține lui Cristian Scânteie Ionescu, regia/imaginea poartă semnătura lui Claudiu Ristea, postproducția îi aparține lui Dragoș Dumistracel, iar instrumentalul este al lui Maich Cheka.

Vizionare placuta!